ÇEDES kapsamında Kuran Dersi Veren Müftülük Personelinden Öğrenciye Şiddet

admin

İstanbul Ataşehir’de bulunan Fetih Borsa İstanbul İlkokulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Diyanet ile birlikte yürüttüğü ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi kapsamında pedagojik yetkinliği olmamasına rağmen eğitim veren görevlinin bir öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi.

Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, olay 6 Mayıs günü yaşandı.

Müftülük görevlisi İ.A., 2’nci sınıf öğrencisine Kuran dersinde tekme attı. Tekmenin ardından öğrenci bir daha Kuran dersine girmek istemedi. 13 Mayıs günü okul çıkışında ise öğrencinin velisi ile İ.A. arasında tartışma yaşandı.

Veli, İ.A.’ya “Sen nasıl benim çocuğuma vurursun. Müftülükten gelen biri benim çocuğuma nasıl vurabilir? Hiçbir öğretmen çocuğa vuramaz” dedi. O sırada orada bulunan başka bir öğretmen veliye sakin olmasını, kendisinin de ÇEDES’e karşı olduğunu söyledi. Bunun üzerine İ.A. veliye “Bak bak çocuğunu emanet ettiğin zihniyete bak” dedi. İ.A. öğretmene ise “Söyle, söyle neye karşısın? Müslüman bir ülkede bu eğitime sen karışamazsın” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin öğretmen okul müdürüne dilekçe vermek istedi. Öğretmen kendisini hedef gösteren ve öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edilen görevli hakkında işlem yapılmasını talep etti. Ancak dilekçe o anda kabul edilmedi. Öğretmen bunun üzerine Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.

İLİŞİĞİ KESİLDİ

Dilekçeyi kabul etmediği iddiasına ilişkin de konuşan okul müdürü “Hocamız dilekçeyi getirdiğinde başım kalabalıktı. Odada veliler vardı. Daha sonra alacağımı söyledim. Ama orada anlaşamadık. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü kanalıyla dilekçe kabul edildi. İnceleyip hocamıza cevap vereceğiz” diye konuştu.

‘ÇEDES UYGULAMASINDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİ’

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Çayan Çalık, “Yaşanan olay, ÇEDES projesine neden tüm toplum olarak karşı çıkmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Müftülük görevlilerini, tarikat ve cemaat yapılarını okullara enjekte etme projesi olan ÇEDES’e tüm eğitim bileşenleri, üniversiteler ve bilim insanları karşı çıkmalıdır. Bu zamana kadar tarikat/cemaat yapılarının uzantısı olarak faaliyet gösteren dinci gerici kurumlarda çocuklara yönelik her türlü şiddet, tecavüz, istismar olaylarına kamuoyu tanık olmuş, toplumun tüm kesimleri tarikatlara ve cemaatlere, bakanlığın destek veren her uygulamasına tavır almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidar ÇEDES uygulamasından derhal vazgeçmeli, toplumu zehirleyen gerici adımlara son vermelidir.”

Yorum yapın